Luni, 2024-12-16, 7:58 AM
Clubul Pescarilor Sportivi/Amatori si Profesionisti din Romaniaclub_pescari
Club Pescari Înregistrare Login
Bine aţi venit, Guest · RSS
Meniu
Cautare
Logare



 Viermusii de carne


Club pescari Nade si Momeli

Viermusii de carne

Viermusii de carne reprezinta una dintre cele mai atractive momeli pentru pescuitul in balti; aceasta momeala este eficienta pentru pesti pasnici in special. Nu vom insista prea mult asupra viermusilor deoarece sunt arhicunoscuti. Totusi dorim sa va atragem atentia asupra urmatorului fapt: pentru a avea niste viermusi buni trebuie sa avem in vedere ca acestia sa fie prospeti (larve in primele faze) altfel ne trezim la balta cu muste. Viermusii tineri (prospeti) pot fi recunoscuti deoarece prezinta in abdomen o pata intunecata. Sunt de preferat viermusii mari. Acestia se vor pastra in frigider, in cutii inchise - prevazute cu gauri mici de aerisire - in care vom pune putin malai.

Viermusii de carne Viermusii de carne reprezinta una dintre cele mai atractive momeli pentru pescuitul in balti; aceasta momeala este eficienta pentru pesti pasnici in special. Nu vom insista prea mult asupra viermusilor deoarece sunt arhicunoscuti. Totusi dorim sa va atragem atentia asupra urmatorului fapt: pentru a avea niste viermusi buni trebuie sa avem in vedere ca acestia sa fie prospeti (larve in primele faze) altfel ne trezim la balta cu muste. Viermusii tineri (prospeti) pot fi recunoscuti deoarece prezinta in abdomen o pata intunecata. Sunt de preferat viermusii mari. Acestia se vor pastra in frigider, in cutii inchise - prevazute cu gauri mici de aerisire - in care vom pune putin malai.

Dar,totusi, cum sunt aromatizati si colorati viermusii? Pentru aromatizare exista doua variante foarte simple. Fie se adauga o cantitate potrivita din aroma in cutiuta in care sunt tinuti viermusii, fie se adauga direct pe carnea din care se vor obtine viermusii. Prima varianta poate fi rezolvata si prin folosirea unui pulverizator cu ajutorul caruia se stropesc viermusii, dar nu inainte de a fi curatati. Se pot folosi atat arome,esente cat si feromoni. Atentie la cantitatea folosita.
Pentru colorarea viermusilor se folosesc procedeele de mai sus utilizand colorant sau prafuri (esente) colorate folosite in industria alimentara.
Viermusii pot fi folositi atat ca momeala cat si ca nada. Un pescar ce doreste rezultate rapide foloseste cel putin un kilogram de viermusi aromatizati in combinatia cu aproximativ 4 kilograme de faina.
Viermusii pot fi folositi in diferite combinatii, in functie de specificul lacului sau al pestilor. Se poate folosi boaba de porumb crud cu viermusi in varf, boilles cu viermusi incorporati in bila, vierme cu mamaliga, etc.
Pentur nadirea cu viermusi puteti folosi bile facute in combinatia cu faina sau cu nada speciala sau puteti opta pentru o varianta a nadirii progresive, daca locul ne-o permite. Varianta a fost oferita pe forumuri specializate de un pescar: Se ia o cutie, se gaureste baza cutiei si se aseaza o bucata de carne. Cutia este atarnata deasupra apei, eventual intr-un pom sau in orice alt loc care ne permite sa plasam cutia deasupra apei. In momentul in care viermusii incep sa se formeze pe carnea alterata vor cadea in apa prin gaurile de la baza cutiei. Incet incat pestii se vor obisnui cu ideea ca mancarea le pica din cer.



Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
Toate drepturile rezervate Exclusiv Club Pescari 2010 © 2024



Prieteni Pescari
Statistici
Matrimoniale


Club Pescari Top66 Statistici





EnterClick.ro - Generator trafic web


Seo Director








Promovare Site


Yahoo Detector


Adauga Site in Director web


Free SEO Tools




TRAFIC TRIPUL - Directo Web





TOP-RO - Top siteuri din Romania





Trimite un E-mail
Arhiva materialelor



Tag Cloud




promovarea online