|
|
Viermusii de carne |
|
Nade si Momeli
Viermusii
de carne Viermusii de carne reprezinta una dintre
cele mai atractive momeli pentru pescuitul in balti; aceasta momeala
este eficienta pentru pesti pasnici in special. Nu vom insista prea
mult asupra viermusilor deoarece sunt arhicunoscuti. Totusi dorim sa
va atragem atentia asupra urmatorului fapt: pentru a avea niste viermusi
buni trebuie sa avem in vedere ca acestia sa fie prospeti (larve in
primele faze) altfel ne trezim la balta cu muste. Viermusii tineri (prospeti)
pot fi recunoscuti deoarece prezinta in abdomen o pata intunecata. Sunt
de preferat viermusii mari. Acestia se vor pastra in frigider, in cutii
inchise - prevazute cu gauri mici de aerisire - in care vom pune putin
malai.
Dar,totusi, cum sunt aromatizati si colorati
viermusii? Pentru aromatizare exista doua variante foarte simple. Fie
se adauga o cantitate potrivita din aroma in cutiuta in care sunt tinuti
viermusii, fie se adauga direct pe carnea din care se vor obtine
viermusii. Prima varianta poate fi rezolvata si prin folosirea unui
pulverizator cu ajutorul caruia se stropesc viermusii, dar nu inainte de
a fi curatati. Se pot folosi atat arome,esente cat si feromoni. Atentie
la cantitatea folosita.
Pentru colorarea viermusilor se folosesc
procedeele de mai sus utilizand colorant sau prafuri (esente) colorate
folosite in industria alimentara.
Viermusii pot fi folositi atat ca momeala
cat si ca nada. Un pescar ce doreste rezultate rapide foloseste cel
putin un kilogram de viermusi aromatizati in combinatia cu aproximativ 4
kilograme de faina.
Viermusii pot fi folositi in diferite
combinatii, in functie de specificul lacului sau al pestilor. Se poate
folosi boaba de porumb crud cu viermusi in varf, boilles cu viermusi
incorporati in bila, vierme cu mamaliga, etc.
Pentur nadirea cu viermusi puteti folosi
bile facute in combinatia cu faina sau cu nada speciala sau puteti opta
pentru o varianta a nadirii progresive, daca locul ne-o permite.
Varianta a fost oferita pe forumuri specializate de un pescar: Se ia o
cutie, se gaureste baza cutiei si se aseaza o bucata de carne. Cutia
este atarnata deasupra apei, eventual intr-un pom sau in orice alt loc
care ne permite sa plasam cutia deasupra apei. In momentul in care
viermusii incep sa se formeze pe carnea alterata vor cadea in apa prin
gaurile de la baza cutiei. Incet incat pestii se vor obisnui cu ideea ca
mancarea le pica din cer.
|
|
Toate drepturile rezervate Exclusiv Club Pescari 2010 © 2024 |
|
|
|