Marţi, 2019-06-18, 0:16 AM
Clubul Pescarilor Sportivi/Amatori si Profesionisti din Romaniaclub_pescari
Club Pescari Înregistrare Login
Bine aţi venit, Guest · RSS
Meniu
Cautare
Logare Pescuitul Stationar


Pescuitul Stationar


Ce este Pescuitului Stationar

pescuitul_stationar

Cel mai raspandit stil de a pescuit, datorita simplitatii si usurintei in practicare, presupunand o varga, o rola de fir, doua sau trei plicuri de carlige, o cutie de plumbi, cateva plute si un minciog care sa ne scoata din incurcatura in cazul unor capturi mai serioase sau atunci cand folosim un fir mai subtire(0,10-0,12), pescuitul stationar este in acelasi timp si extrem de placut.

Fie ca este vorba de pescuit la crap, caras sau albitura, savoarea acestui stil este aceeasi.
Se pescuieste cu vergi fine, fire subtiri, ace de marime mica, plumbi usori, drilul in astfel de cazuri fiind mult mai palpitant.

De ce un fir mai subtire?

fir_de_pescuit_0_12

Pentru ca apetitul pestilor variaza in functie de anumiti factori, iar noi dorim sa-I prindem chiar daca acesta este diminuat.
In acest caz nu ne ramane decat sa lucram la finetea liniei, implicit a firului si marimea carligului. Atentie! Acesta din urma nu se alege neaparat in functie de marimea pestilor, ci in functie de apetitul lor.

Ce fel de pluta ?

plute_de_pescuit

Pluta se alege in raport cu adancimea, curentii care se formeaza(mai slabi pe lac si mai puternici pe rau), marimea pestilor si felul de prezentare a momelii. De aici si marea varietate de  forme: picatura, creion, para, para inversata si multe altele.
In mare, formele efilate, gen creion, sunt bune pentru ape mai calme si curenti slabi sau nuli, restul fiind utile pentru pescuitul in curenti mai puternici.

Cum iti alegi varga ?

varga_de_pescuit

Varga se alege in functie de pestii vizati, de distanta la care dorim sa pescuim si de conditiile in care pescuim. Astfel, pentru pesti de talie mica vom opta pentru vergi mai scurte cu lungimi cuprinse intre 2m si 5m si eventual cu varf plin de carbon denumit blector.
Pentru cazurile in care vizam pestii de talie mare si mijlocie vom avea nevoie de o varga mai puternica, cu o conicitate accentuata si cu lungime cuprinsa intre 5m si 8m. Asta nu inseamna ca nu se pot prinde pesti de dimensiuni considerabile si cu vergi scurte si fire mai subtiri, dar asta depinde si de experienta fiecaruia.
Deasemenea nu inseamna ca exista doar vergi avand lungimea cuprinsa intre 2m si 8m.
Lungimea poate sa coboare sub 2m(exista vergi de 1,5 sau 1,8) dar poate sa urce si la 9m, 10m, 11m sau chiar 12m dar la aceste lungimi lucrurile se complica…


In cazul in care am reusit sa va starnim interesul asupra acestui gen de pescuit, articolele urmatoare vor prezenta detaliile care fac deliciul acestui gen de pescuit.


Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
Toate drepturile rezervate Exclusiv Club Pescari 2010 © 2019Prieteni Pescari
Statistici
Matrimoniale


Club Pescari Top66 Statistici

EnterClick.ro - Generator trafic web


Seo Director
Promovare Site


Yahoo Detector


Adauga Site in Director web


Free SEO Tools
TRAFIC TRIPUL - Directo Web

TOP-RO - Top siteuri din Romania

Trimite un E-mail
Arhiva materialelorTag Cloud
promovarea online