Marţi, 2019-06-18, 0:16 AM
Clubul Pescarilor Sportivi/Amatori si Profesionisti din Romaniaclub_pescari
Club Pescari Înregistrare Login
Bine aţi venit, Guest · RSS
Meniu
Cautare
Logare Nade si Momeli


Club pescari Nade si Momeli

Boabe de porumb

boabe_de_porumbPorumbul nou, cu lapte sau porumbul fiert si conservat cu aroma de vanilie, anason etc. este o momeala foarte frecvent utilizata la pescuitul carasului, la platica sau pentru alte specii de pesti pasnici, fiind nelipsit la pescuitul crapului. Conform statisticilor, porumbul reprezinta cea mai eficienta momeala si nada pentru pescuitul crapului fiind la indemina oricui si la pret foarte scazut. Exista mai multe moduri de fixare a boabelor de porumb in ac, cea mai eficienta fiind cea numita "la fir de par"...citeste tot citeste totCartofii  o momeala uitata

Cartofii - o momeala uitataDe la aparitia boiliesurilor si a pescuitului modern la crap o multime de momeli traditionale au fost date uitarii. O fi bine? N-o fi bine? Asta nu va ramane decat dvs sa o judecati si sa o incercati.

In cartile vechi de pescuit o momeala aparea recomandata preponderent alaturi de porumb, CARTOFUL. Crud sau fiert, cartoful poate fi in multe cazuri o momeala extraordinara. Nu putine sunt baltile pe malul carora abunda culturile de cartofi, odinioara pescarul lua un cartof, il curata de coaja, il taia cubulete si tinea babaroasele intr-o galetusa cu apa sa nu se inegreasca. Un cubulet de cartof infipt in carlig era momeala la care se prindeau exemplare frumoase de crap.
Maestrii pescuitului din acele vremuri recomandau insa fierberea cartofilor in cateva clocote, aceasta desigur ii face mai moi, mai usor de furat (sau de cazut) din carlig dar si atractia asupra crapului este mai mare. Cartofii fierti bine, framantati cu mamaliga si paine sau numai chiar cu paine si garnisita bine cu niste boabe de porumb in lapte era o pasta secreta de pus pe arc.

Pe malul Dunarii inca mai vezi batrani pescuind cu cubulete de cartofi, uneori ii mai vad si prinzand ceea ce ma face sa cred ca totusi cartoful nu ar trebui dat uitarii, poate ar trebui sa-i mai acordam o sansa.

Oare ce ar fi un cartof fiert bine intr-o coca de boilies? Sau o nadire masiva cu cartofi fierti, vara, cand crapul trage in special noaptea?

Ce ziceti? Merita incercat?
HTML Comment Box is loading comments...
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
Toate drepturile rezervate Exclusiv Club Pescari 2010 © 2019Prieteni Pescari
Statistici
Matrimoniale


Club Pescari Top66 Statistici

EnterClick.ro - Generator trafic web


Seo Director
Promovare Site


Yahoo Detector


Adauga Site in Director web


Free SEO Tools
TRAFIC TRIPUL - Directo Web

TOP-RO - Top siteuri din Romania

Trimite un E-mail
Arhiva materialelorTag Cloud
promovarea online