Retete Pescaresti
Rosii umplute cu carne de peste
Ingrediente:
12 rosii mijlocii,
Putina carne de peste fiarta sau fripta,
3-4 ciuperci,
sare
piper
putin otet dupa gust
Pentru maioneza:
1 galbenus
1 lingurita mustar
50 g ulei
Mod de preparare:
- Modalitatea de preparare a rosiilor umplute cu carne de peste este foarte simpla. Se aleg rosii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se scurga. Se lasa sa se scurga dupa ce s-a pus sare, piper, otet.Se taie marunt carnea de peste, fiarta sau fripta, din care am indepartat in prealabil oasele.Se amesteca carnea cu maioneza, adaugand cateva ciuperci taiate felii si fierte in apa cu sare. Se umplu rosiile scurse, se pune peste fiecare o felie de ciuperca si se asaza pe farfurie cu frunze de patrunjel verde imprejur. Rosiile umplute cu carne de peste contin multe vitamine si minerale benefice atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.
Mod de servire:
- Rosiile umplute cu carne de peste reprezinta un aperitiv usor de digerat si foarte sanatos. Pentru decor puteti pune deasupre cascaval razuit.
Crema de branza cu sardine
Ceva usor de vara…si usor de facut, o combinatie de peste cu branza, dar a meritat. Probabil si pentru ca mie imi place cam orice fel de branza si orice fel de peste fara oase .
Ingrediente:
150 gr branza dulce (eu am folosit anari proaspata, merge cu ricotta sau branza de vaci)
1 conserva de sardine in ulei
1 ceapa mica
1 lamaie
patrunjel
sare dupa gust
piper dupa gust
Mod de Preparare:
Se paseaza branza si sardinele si se amesteca cu sare, piper, ceapa tocata marunt, patrunjel si coaja rasa de la lamaie.
Se adauga si uleiul din conserva si zeama de la lamaie – in functie de cat de acrisoara va place.
- Se serveste rece.
Oua umplute cu piure de peste
Ingrediente:
6 oua
100g de carne de peste fiarta si pasata
50g de unt
1-2 linguri de smantana
1 lingurita de pasta de sardele
sare
piper
Mod de preparare:
Ouale fierte, curatate de coaja, se taie in jumatati.
Se scoate galbenusul, se trece prin sita si se amesteca bine cu untul frecat spuma, cu pestele, smantana, sarea si piperul necesare.
Se umplu jumatatile de ou cu aceasta compozitie.
Mod de servire:
Se servesc ca atare sau cu un sos rece.
- Pe Dunare si in Delta, chiftelutele se fac de obicei fileuri de peste cu
oase fine – crap, stiuca, caras – ce se macina-n masina.Cele mai bune sunt insa chiftelutele de stiuca: carnea alba, mirosind doar
a iarba, primeste cu multamire si potriveste cu instinct regizoral sigur
multele gusturi ce i se adauga.
Ingrediente:
2 cepe
1 cartof
1 ardei gras
1 ardei iute
3 legaturi marar
2 legaturi patrunjel
2 oua
sare, piper, dupa gust
1 kg carne peste (dezosata, pe cat posibil, si tocata de doua ori)
Ingrediente imbracatura:
1 ceasca faina
Mod de preparare:
Ulei mult
pentru prajit
- Se grijesc cepele, cartoful, ardeiu gras si iute, se toaca marunt, pasta, impreuna cu verdeata, carnea, ouale, sarea si piperul, zarzavatul si verdeata se amesteca, se incinge uleiul. Se ia cate o lingura de tocatura, se face gogoloi si se tavaleste prin faina; se turteste si se pune la prajit, pe ambele parti, pana se rumeneste si devine chiftea.
Mod de servire:
- Se serveste rece.