Marţi, 2019-06-18, 0:16 AM
Clubul Pescarilor Sportivi/Amatori si Profesionisti din Romaniaclub_pescari
Club Pescari Înregistrare Login
Bine aţi venit, Guest · RSS
Meniu
Cautare
Logare Monturi si Linii


Club pescari Monturi si Linii

Montura pentru crap la fund

Montura pentru crap la fund

Cei mai multi pescari cauta crapul pe fundul apei si pentru ei, dar si pentru restul pescarilor aceasta montura poate sa creeze satisfactii.

Pentru a realiza aceasta montura aveti nevoie de un tub antinod, un plumb culisant, un tub de cauciuc, un vartej si un ac.

Marimile le decideti dumneavoastra in functie de balta si pestele pe care aceasta obisnuieste sa-l ofere. Pe firul principal care pentru crap este de obicei ceva mai gros este introdus un tub anti-nod de circa 15 cm., apoi introduceti un tub de cauciuc de 1-2 cm. in care tubul anti-nod sa intre perfect.

Urmatorul pas este sa atasati plumbul si apoi legati capatul de un vartej. Acul va avea atasat un "fir de par" si se va lega printr-un forfac de vartej. pentru a finaliza montura tubul antinod este introdus in tubul de cauciuc.


Montura pentru crap la suprafata

Montura pentru crap la suprafata

Este o metoda de a veni crapului de hac atunci cand caldura excesiva il face sa se hraneasca la suprafata, ignorand momelile noastre lasata in adancurile apei.

Montura este una relativ simpla si este alcatuita dintr-o pluta intr-un fel spaciala, gasita pe piata sub numele de "Carp controler" (pluta, control pentru crap), un opritor de cauciuc si un ac nr. 8.

Este introdusa pluta pe fir, care trebuie sa fie unul rezistent, apoi opritorul (sau un vartej), si la o lungime de 50-60 cm. se leaga acul.

Momeala folosita este una plutitoare, rezistenta la inmuiere; inmuiere care se face inainte de aruncare pentru a adauga un plus de greutate necesara aruncarii.

Atasarea momelii de ac se face fie ca pe mamaliga fie cu un fir de par.

Important este sa ungeti portiunea de fir dintre pluta si ac pentru ca aceasta sa stea la suprafata. O puteti unge fie cu ulei de bucatarie fie cu un ulei sau o substanta uleioasa speciala, eventual cu aroma.


Montura culisanta crap caras

montura culisanta_crap_caras

Pentru realizarea acestei monturi, aveti nevoie de: 2 varteje, 1 naditor cosulet, 2 carlige nr.4 sau 5 galbene sau negre, 3 protectoare nod, 1 stopper, 2 margele, 1 T(teu-antitangle), 1M fir monofilamet 0.25-0.3 sau textil 0.2 (in functie de dimensiunea pestilor urmariti se poate confetiona si cu fire mai groase ex. 0.4).

Se vor folosi nodurile: "Uniknot" sau "Grinner" la legarea vartejelor, "Snell" sau "Snood" pentru legarea carligelor si bucla "Longliners" pentru legarea primului carlig pe linie (prin teu).

La final, montura nu trebue sa depasasca 50-55cm. lungime.


Montura Fixa Crap Caras

montura fixa crap caras

Pentru realizarea acestei monturi, aveti nevoie de: 2 varteje, 1 naditor cosulet, 2 carlige nr.4 sau 5 galbene sau negre, 3 protectoare nod, 1 stopper, 2 margele, 1 T(teu-antitangle), 1M fir monofilamet 0.25-0.3 sau textil 0.2 (in functie de dimensiunea pestilor urmariti se poate confetiona si cu fire mai groase ex. 0.4).

Se vor folosi nodurile: "Uniknot" sau "Grinner" la legarea vartejelor, "Snell" sau "Snood" pentru legarea carligelor si bucla "Longliners" pentru legarea primului carlig pe linie (prin teu).

La final, montura nu trebue sa depasasca 50-55cm. lungime.


Montura Fir de Par

montura fir de par

Aceasta montura se folosete la pescuitul crapului cu boiles, boabe de porumb sau orice alta momeala care se poate fixa pe firul de par. La realizarea ei nu se va face nici un fel de compromis in materie de calitate a componentelor, deoarece cand pescuiti cu asa ceva, trebuie sa va asteptati la capturi impresionante. Pescarii care merg la concursuri de crap, folosesc aceasta montura.

Pentru realizare aveti nevoe de: 2 varteje, 1 stopper, 2 margele, 1 tub antitangle, 3 protectoare nod, 1 varnis, 1 carlig nr. 5-6, 1 plumb de 50-90gr. cu forma aerodinamica, 1m fir textil 0.25-0.3.

Se vor folosi nodurile: "Knotless" pentru carlg si "Swivel double" pentru varteje cu capatul asigurat print-un nod obisnuit.


Montura Worm Feeder

montura worm feeder, montura feeder

Mai intai de toate, ce este un worm feeder si la ce este folositor?

Cuvantul worm in limba engleza inseamna vierme, iar cuvantul feeder vine de la verbul to feed, care inseamna a manca, a se hrani. In traducere exacta, rezulta "mananca viermi" dar nu are nici un inteles logic, asa ca se va folosi termenul mai adecvat "port viermi". Eu voi folosi in continuare, termenul worm feeder din motive estetice.

Worm feederul este un fel de cosulet pentru folosirea viermilor ca nada. Practic el este format dintr-un tub din plastic, inchis la ambele capete si prevazut mici cu orificii prin care pot iesi viermii, dar in acelasi timp nu se v-or impastia in curent mai puternic. Aceste feedere mai contin un lest din plumb, pentru a conferii greutatea necesara unei lansari la distanta. Lesturile pot varia ca greutate intre 25 si 80 grame sau mai mult, alegera acestora facanduse de catre pescar in functie de puterea de aruncare a lansetei pe care o foloseste.

Aceasta montura se preteaza foarte bine la pescuitul pestilor pasnici pe lacuri si rauri.

Pentru construirea monturii, recomandam urmatoarele "ingrediente":

  • 1 Worm Feeder (Port viemi).
  • Fir monofilment cu diametrul 0.3 mm, sau fir textil cu diametrul 0.2 mm.
  • 1 oliva plutitoare (optionala)
  • 1 amortizor cauciuc.
  • 1 vartej cu rezistenta de 10-15 kg.
  • 1 carlig "Mustad Ultra Point Carp nr.8" (carligele pot diferi foarte mult ca dimensiuni de la producator la producator, sau chiar de la serie la serie)

Pescarii mai pretentiosi pot folosi si varnis termocontractabil (Shrink tube) pe capetele vartejului si nodul carligului.


Montura Bomba

montura_bombaAceasta montura este o montura de fund, si se folosete la pescuitul crapului si carasului, numai pe lacurile private care permit sa se pescuiasca cu acest tip de montura. Cu aceasta montura este Interzis a se pescui in apele apartinand domeniului public, datorita faptului ca avand mai mult de 2 carlige, contravine legii 192 din 19/04/2001

Pentru realizare aveti nevoie de: 1 momitor fix, 1 vartej, 1 varnis de 1cm lungime si 3-4mm diametru, 4 sau 5 carlige nr.5, 100cm fir mono de 0.3 sau textil 0.2, 20cm fir mono de 0.4 sau textil.

Realizare: Fiecarui carlig i se va lega un fir cu lungimea de 20 cm. Vanisul va fi gaurit in zona mediana, din exterior catre interior, cu un ac de cusut, practicandu-i 4 sau 5 gauri de jur imprejur (cate o gaura pentru fiecare carlig). Fiecare carlig va fi introdus cu firul inainte, in cate o gaurica a varnisului, eventual va folositi de acelasi ac de cusut. Se va trage de fire pana ajung carligele langa varnis. Se leaga toate carligele de capatul de sus al momitorului, in asa fe incat fiecare carlig sa nu depasasca in lungime momitorul. Se ia firul de 0.4 si se leaga cu un capat de momitor, trecandu-l prin varnis, iar la celalat capat se va lega vartejul.


Montura Helicopter

montura helicopter

Montura helicopter se foloseste la pescuitul crapului, fiind una dintre cele mai prinzatoare monturi. Aceasta se datoreaza faptului ca firul cu carligul se roteste liber in jurul axei antirasucitorului (antitangle) si ajunge pe fundul apei intr-o pozitie naturala, care nu-l face pe crap sa fie suspicios.


Montura Musca Buldo

montura buldo

Montura muste cu Buldo, se foloseste la pescuitul cu momeli artificiale, pentru pestii rapitori care ataca la suprafata cum ar fi pastravul, lostrita, obletul etc.

Folosind Buldo se poate arunca la distanta dar totodata montura va evolua la suprafata. Buldo-ul este o bila de plastic, goala, cu doua urechi de prindere si doua doape pe unde se introduce apa in el. Datorita apei introduse in buldo, inainte de lansare are greutate suficienta pentru un lanseu lung, dar odata ajuns in apa el va pluti.

In imaginea alaturata este prezentata o montura cu buldo, avand 5 muste cu aspect diversificat. Pentru realizarea ei aveti nevie de: 1 buldo, 5 muste artificiale, 1 vartej, 7 protectoare nod, cca. 1.7m fir monofilament 0.15-0.2.

Firul de prindere al fiecarei muste va avea lungimea de 10-15 cm, iar distanta la care vor fi montate acestea pe firul principal va fi de 15-20cm, in asa fel ca sa nu se incurce intre ele (in imagine sunt mai aproape). Lungimea totala a acestei monturi va fi de 90-100cm.


Montura Taparina

Taparina este o montura folosita la pescuitul pestilor marini cum ar fi chefalul, stavridul,etc. Aceasta montura se compune dintr-un fir principal, cu o lungime cuprinsa intre 1.5 si 2 metri, din monofilament cu diametrul 0.25 sau 0.3 si mai multe carlige legate de acesta, cu fir scurt 5-8 cm la distante de 15 cm. Uzual se folosesc mai mult de 5 carlige, pana la 15. La ambele capete ale firului principal se pot lega agrafe sau varteje, pentru fixarea plumbului si pentru atasarea ei pe linie. Carligele folosite sunt cele cu ochet, nr 4-5 pe care se matiseaza cate o pana alba de rata sau una colorata de cocos. Plumbul folosit va fi de forma cilindrica sau picatura, cu greutate variabila in functie de puterea lansetei, intre 50 si 80gr. Grosimea firelor este pur orientativa, dvs puteti folosi fire mai groase sau mai subtiri.


Montura Pater Noster

pater noster

Aceasta montura poate fi folosita atat pe rauri cat si pe lacuri pentru pescuitul pestilor rapitori, (stiuca si salau) folosind ca momeala pestisori vii sau morti. Carligele folosite vor fi model ancora nr. 6-7 sau chiar mai mari. Plumbul va avea greutatea de 20-30gr. si forma de picatura de apa. Pluta, in acest caz, va avea o portanta de 10gr.Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
Toate drepturile rezervate Exclusiv Club Pescari 2010 © 2019Prieteni Pescari
Statistici
Matrimoniale


Club Pescari Top66 Statistici

EnterClick.ro - Generator trafic web


Seo Director
Promovare Site


Yahoo Detector


Adauga Site in Director web


Free SEO Tools
TRAFIC TRIPUL - Directo Web

TOP-RO - Top siteuri din Romania

Trimite un E-mail
Arhiva materialelorTag Cloud
promovarea online