Gris…………….300g
Ficat proaspat de peste...........60g
(cules de la orice peste poate fi pastrat la congelator in portii mici)
60g ficat proaspat de peste
Usturoi, puteti folosi extract natural de usturoi (10 picaturi), GarlicMint de la Nutrabaits sau usturoi praf alimentar
Miere ………..30g
6 oua
arome si/sau aditivi.
- Bagati ficatul in mixer si il faceti pasta, adaugati ouale unul cate
unul si mixati in continuare. Adaugati usturoiul, mierea, colorantul si
aroma. Amestecati ingredientele uscate intr-o punga, adaugati mixul
uscat treptat amestecand in acelasi timp, trebuie sa obtineti o pasta
destul de tare. Nu trebuie sa se lipeasca de maini. Daca amestecul este
prea moale completati cu gris. Rulati bilutele si firbeti-le timp de
3-6 minute. Dupa fierbere trebuiesc lasate la uscat minim 8 ore. Daca
vreti sa le pastrati mai mult de 3-4 zile le congelati sau le tavaliti
bine prin faina de malai si le atarnati undeva la racoare intr-un
saculet din plasa sa se usuce bine.