Nade si Momeli
Nada pentru scobar
1. Se ia SPLINA DE PORC (de la orice
carmangerie) si se da prin masina de tocat carne de 2 ori, ca sa fie
cat mai fina. Apoi se amesteca cu faina de malai, pana se face o pasta
elastica. Ceva praf de sange ar fi...perfect, iar daca aveti si rame
tocate, sunteti cei mai tari (la nade, ca la pesti, depinde si de maiestrie....).
De nadit...ca iarna. In amonte, bulgari mici si...cu zgarcenie, ca altfel...se-ngrasa
pestii.
2. Nada se prepara din mamaliga, nu foate
tare, pamant de gradina, sau orice fel, dar sa fie mai cleios si viermisori
de carne. Mod de preparare: se prepara mamaliga din doua pungi de malai;
se amesteca pamantul cu mamaliga in proportie de 2:3. Daca este nevoie
se mai adauga apa. Se adauga apoi viermusii, cam un borcan de 400 g
si se amesteca bine. Se fac apoi bulgari cam cat jumatate de pumn si
se arunca in amonte de locul dorit.
|