Retete Pescaresti
Stim ca: "Pestele este o hrana buna pentru barbati"... va prezentam câteva moduri de preparare a acestuia:
| Pestele
proaspat se recunoaste dupa ochii bulbucati, branhiile de un rosu viu
si carnea tare. Se curata de solzi de la coada spre cap. Pestii care nu
au solzi, cum este somnul, se freaca cu sare pâna se albeste pielea;
linul se scufunda în apa clocotita , dupa care se rad solzii. Daca
pestele se va pregati a doua zi, nu trebuie tinut in apa, caci se
strica. Dupa ce i s-au scos maruntaiele, se sterge pana devine uscat, se
sareaza si se lasa învelit la gheata. Pentru a afla daca pestele este proaspat, se pune intr-un lighean cu apa. Pestele proaspat cade la fund.
Pestele
proaspat, de curind pescuit, are solzii netezi, luciosi si strins
lipiti de corp, ochii bulbucati si limpezi, branhiile de culoare rosie
aprinsa, iar burta nu este umflata. Pestele pierde mirosul de
mil daca este spalat intr-o saramura tare, rece, sau cu 1 ora inainte de
a se pune la fiert se tine in apa cu otet (2 linguri de otet la 1
litru de apa).
Pestele prajit este deosebit de gustos daca se
tine 5-10 minute in lapte, apoi se da prin faina si se prajeste in ulei
foarte incins.
Pentru ca pestele sa nu se farimiteze la prajit, se recomanda sa se sareze cu 10-15 minute inainte de a-l praji.
Pentru ca pestele sau carnea sa se rumeneasca bine, inainte de a se pune la prajit, trebuie zvintate cu un servet. |
|