- Exista doua modalitati principale de a
mari atractivitatea unui boilie. Prima implica congelarea si pe urma
dezghetarea momelii, cea de-a doua inseamna sa imersezi momeala intr-un
lichid si s-o lasi sa absoarba aromele pentru o perioada de timp.
Congelarea momelilor
Cand boiliesurile, etc sunt congelate, apa este indepartata din
momeala. Daca priviti o punga cu boilies congelate ( sau cu anumite
alimente), veti vedea gheata in punga. Aceasta provine din lichidul
care a iesit din produse in timpul congelarii. Cand boilies-urile sunt
decongelate, acest lichid reintra in momeala. Este deci usor de
observat ca daca punem boilies congelate intr-o punga de plastic, le
acoperim cu dipul sau aroma noastra si le lasam sa se dezghete, dipul
sau aroma respectiva vor intra in boilies. Procesul poate fi chiar
repetat de cateva ori, pentru a avea cat mai mult din atractantul dv
favorit intrat in momeala. Aceasta metoda poate fi folosita chiar si
pentru a aromatiza momelile. Richworth obisnuia sa vanda momeli
congelate fara adaosuri de arome. Dv nu trebuia decat sa luati momeala
congelata, s-o bagati intr-o punga de plastic impreuna cu aromatizantul
ales (sau, la fel de bine si cu un indulcitor), le lasati sa se
dezghete, si iata ca v-ati ales cu o momeala aromatizata. Din pacate,
acestea nu se mai gasesc de cumparat, dar nimic nu va opreste sa
incercati metoda acasa cu boiliesuri home-made. Puteti folosi
aceeasi metoda pentru a adauga aroma suplimentara momelilor. Sa zicem
ca tocmai v-ati facut ceva boilies scopex. Puneti bilele intr-o punga,
gata de a fi inghetate, dar adaugati si 2ml de aroma scopex in punga.
Inchideti etans punga, scuturati-o bine ca sa va asigurati ca toate
boiliesurile sunt acoperite de scopex, si congelati normal. Dezghetati
boiliesurile inainte de folosire si scopex-ul suplimentar va fi
absorbit in ele.